سئو چیست؟
سئو اقتباس از واژه SEO (مخفف عبارت Search Engine Optimization) راهکاریست در جهت افزایش کمیت و کیفیت شدامد وب سایت با به کارگیری نمایش تارنما شما در نتایج طبیعی جستجو.
سئو چیست؟
برخلاف نما ماجرا که سئو را برای موتورهای جستجو پرتو می دهد، ولی در واقع سئو اغلب با کاربران وب سایت در پیوستگی است. چرا که خویش موتورهای جستجو نیز به کاربران خویش وابسته هستند. سئو در حالت کلی درباره چیزهاییست که کسان در موتورهای جستجو به دنبال آن هستند، پاسخ هایی که به پیگیری آن می گردند، کلماتی که برای جستجو از آن بهرهگیری می کنند و همینگونه محتوایی که زمان خود را برای آن صرف می کنند. اخطار از پذیرش این پرسش ها مایه بستگی شما با کاربرانی شده که از اینترنت برای یافتن پذیرش به پرسش هایشان بهرهگیری می کنند.
آگاهی از خواسته های کاربران در یک سمت و ارائه پاسخی درست به این مطالبات در شکلی قابل مشاهده و فهم برای موتورهای جستجو از سمت دیگر، دو روی سکه سئو است.
مبانی موتورهای جستجو
موتورهای جستجو به همانند ماشین های پاسخگویی هستند. آنها در بین میلیارد ها درونمایه به جستجو پرداخته و با ارزیابی هزاران فاکتور تشخیص می هند که کدام محتوا بیشترین نزدیکی را به استجابت سوال شما دارد.
موتورهای جستجو تمام این کارها را آغاز به واسطه کشف و لیست بندی درونمایه تحت عنوان پروا و نمایه سپریدن می دهند. سپس این نتایج را تحت فرایند دیگری با اسم رتبه بندی، برای کاربران مرتب می کنند. ما در قسمت دوم این راهنما به توصیف اغلب عملیات های پایش، نمایه و رتبه بندی می پردازیم.
کدام نتایج جستجو، ارگانیک یا طبیعی هستند؟
نتایج ارگانیک جستجو آنهایی هستند که در پرتو سئو ایجاد شده و تنها با خرج کردن در سیستم تبلیغاتی گوگل نمایش داده نشده اند. معرفی نتایج ارگانیک از نتایج تبلیغاتی زیاد راحت است. نتایج تبلیغاتی دارای برچسب Ad در کنار خود هستند. ولی امروزه با وجود تغییرات در شیوه های جستجو، چگونه می طاقت نتایج ارگانیک را از بقیه جداسازی کرد؟
امروزه نتایج جستجو (با اسم درست SERP) شامل ترکیبی از تبلیغات و نتایج ارگانیک پویا تریست. از مثال نتایج طبیعی جستجو فعال می طاقت به تقسیم هایی با عنوان Answr Box، People Also Ask، اسلاید تصاویر، و بسیاری از دیگر موارد اشاره کرد. این ویژگی ها با پروا به چیزی که کاربران به پیگیری آن هستند در حال ارتقا و تغییر هستند.
به عنوان مثال اگر عبارت "آب و هوای تهران" را در گوگل جستجو کنید، با نتیجه ای در بالای صفحه روبرو خواهید شد که به قبل بینی آب و هوای تهران در چند روزه آینده پرداخته است. به عنوان مثالی دیگر، اگر شما عبارت "پیتزا تهران" را جستجو کنید، سه فست فودی که ارائه کننده پیتزا در تهران هستند را مشاهده می کنید.
این که موتورهای جستجو برای درامدزایی از تبلیغات کاربرد می کنند چیز طبیعیست. منظور آنها ارائه پاسخ های بهتر به کاربران، مراجعت آنها به موتورهای جستجو بعدها و صرف سررسید اغلب کاربران در نتایج جستجو است.
برحی از امکانات گوگل مثل featured snippets یا related questions تحت تاثیر سئو می توانند باشند. در عین حال برخی سایر از این ویژگی ها تحت تاثیر سئو نیستند. به عنوان مثال دیتا های گرفته شده از تارنما هایی مثل Wikipedia، WebMD و IMDB به خاطر اعتبار بالای این منابع است.
چرا سئو مهم است؟
با اینکه تبلیغات، شبکه های اجتماعی و سایر پلتفرم ها می توانند در ایجاد ترافیک برای وب سایت موثر باشند، ولی منبع اصلی ترافیک سایت ها موتورهای جستجو هستند.
نتایج طبیعی درصد اکثریت از شدامد را به چهره معمول کسب می کنند. به عنوان نمونه بر پایه تحقیات انجام شده تنها 2.8% کاربران آمریکایی بر روی تبلیغات گوگل کلیک می کنند. به طور چکیده سئو فرصت کسب ترافیک 20 تساوی نسبت به تبلیغات کلیکی در موبایل و گوگل ایجاد می کند.
سئو احد از تنها روش های بازاریابیست که در صورت پیاده سازی صحیح، کارایی آن در طول موعد افزایش نیز می یابد. در صورتی که شما دارای محتوایی در تارنما باشید که مستحق کسب رتبه باشد، ترافیک کسب شده از این محتوا در درازا موعد افزایش نیز پیدا خواهد کرد، در حالی که تبلیغات برای اعمال شدن دربایستن به صرف هزینه و شارژ کردن حساب دارد.
موتورهای جستجو در حال هوشمند تر شدن هستند، اما در عین حال بیچارگی به کمک ما نیز دارند. بهینه سازی وب سایت یا سئو چیست به موتورهای جستجو کمک می کند الی اطلاعات محتوای سایت را به چهره بهتری درک کنند و از این رو محتوای وب سایت به طور مناسبی ایندکس شده و در نتایج جستجو به نمایش در بیایند.
آیا من نیاز به استخدام کارآزموده سئو، مشاور یا آژانس سئو دارم؟
بسته به علاقه شما به یادگیری و پیچیدگی وب سایت می توانید برخی از مبانی سئو را خویش نیز در آن پیاده سازی نمایید. چه بسا هم به این نتیجه برسید که کمک گرفتن از یک کارآزموده می تواند گزینه زیاد بهتری باشد. هر دو طریق خوب است.
اگر در منتهی تصمیم به استخدام کارآزموده سئو گرفتید، دقت داشته باشید که ارائه دهندگان خدمات سئو، دارای کیفیت کاری متفاوتی هستند. شناخت شیوه انتخاب یک کمپانی سئو می تواند موجب ذخیره زمان و منابع مالی شما شود، چرا که تکنیک های اشتباه سئو آفت های جبران ناپذیری به سایت شما خواهند زد.
سئو کلاه سفید در برابر سئو کلاه سیاه
سئو کلاه سفید به تکنیک هایی اطلاق می شود که شامل استراتژی ها و راهکارهاییست که از قوانین موتورهای جستجو اطاعت می کنند. تمرکز اصلی این راهکارها، ارائه محتوایی ارزشمند به کاربران است.
مقایسه سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه
سئو کلاه سیاه به تکنیک هایی اطلاق می شود که سعی در فریب موتورهای جسنجو دارند. با اینکه شدنی است سئو کلاه سیاه مایه افزایش رتبه سایت گردد اما، ریسک پنالتی شدن و بیرون شدن از نتایج جستجو را افزایش می دهد. وب سایت های پنالتی شده به مانند شرکت های ورشکسته هستند. این موضوع نیز دلیلی برای دقت اغلب در هنگام انتخاب متخصص سئو می باشد.
موتورهای جستجو اهداف مشترکی با صنعت سئو دارند
موتورهای جستجو علاقه مند به کمک کردن به شما در رسیدن به کامیابی هستند. حتی گوگل دارای راهنمای ابتدایی سئو برای بازپسین واردها است. وانگهی آنها از کوشش های جامعه سئوکاران حمایت نیز می کنند. کنفرانس های دیجیتال مارکتینگ مانند Unbounce، SearchLove و MozCon هواره مهندسین و نمایندگان موتورهای جستجو را به سمت خود جذب می کند.
گوگل به وبمسترها و متخصصین سئو از راه فروم Webmaster Central Help کمک می کند. متاسفانه بینگ فروم وبسمترهای خویش را در سنه 2014 متوقف کرده است.
با اینکه دستورالعمل وبمسترها در موتورهای جستجو با یگدیگر متفاوت هستند، ولی قوانین اولیه آنها شبیه به هم است: سعی در فریب موتورهای جستجو نکنید. در عوض تجربه کاربری نکویی را برای بازدیدکنندگان خود برپایی نمایید. برای رسیدن به چنین هدفی از فرمان العمل موتورهای جستجو بهرهگیری کرده و به بیچارگی کاربران پذیرش مناسبی دهید.
دستورالعمل وبمستر گوگل
قوانین بنیادی:
صفحات وب سایت را برای کاربران و نه موتورهای جستجو بسازید.
کاربران خود را فریب ندهید.
از انجام ترفندهای غیر معمول با منظور ارتقا رتبه سایت امتناع کنید. برای معرفی این گونه ترفندها قبل از اجرای آنها همش از خویش بپرسید که "آیا انجام این کار به کاربران من کمک می کند؟" یا "در چهره عدم وجود موتورهای جستجو من دست به چنین کاری می زدم؟"
همیشه در اندیشه سپریدن کارهایی باشید که مایه خاصتر شدن وب سایت شما، ارزشمند تر شدن و جذاب تر شدن آن می شود.
از چه چیزهایی دوری کنیم؟
تولید محتوای خودکار و ماشینی
لینک سازی غیر طبیعی
ساخت صفحات بدون محتوای اورجینال
مخفی کاری (Cloaking) - نمایش نسخه متفاوتی از صفحه به موتورهای جستجو
مخفی کردن متن و لینک ها
صفحات Doorway - صفحاتی که باهدف کسب رتبه و انتقال کاربران به وب سایتی دیگر ساخته می شوند
دستورالعمل وبمستر بینگ
قوانین بنیادی:
محتوای جامع و جذاب در تارنما منتشر کنید.
عنوان صفحات را واضح و پیوسته بنویسید.
لینک ها به عنوان سیگنالی از محبوبیت محسوب شده و بینگ به وب سایت های حائز لینک های خوب و طبیعی پاداش می دهد.
فعالیت در شبکه های اجتماعی و اشتراک اغلب لینک های وب سایت در آن، در طویل مدت بر روی رتبه وب سایت شما کارایی گذارند.
سرعت بارگذاری تارنما در ساحل تجربه کاربری، عامل مهمی محسوب می شوند.
از متن جایگزین برای عکس ها بهرهگیری کنید الی بینگ بتواند محتوای تارنما را بهتر درک کند.
از چه چیزهایی اجتناب کنیم؟
محتوای ضعیف، صفحات حائز تبلیغات فراوان یا صفحاتی که فقط با قصد انتقال کاربران به دیگر سایت ها ایجاد شده اند.
تاکتیک های بد لینک سازی که فقط با منظور افزایش تعداد لینک ها پیاده سازی شده اند.
یو آر ال های تمیز، دقیق و حائز کلمات کلیدی یو آر ال های بهتری هستند. پارامترهای متغیر در لینک ها موجب ایجاد مشکل محتوای تکراری در وب سایت می گردند.
یو آر ال های کوتاه، توصیفی و فقط دارای کاراکترهایی الفبایی همش پینشهاد می شوند.
مخفی کردن لینک در قالب جاوا اسکریپت، فلش، سیلورلایت و همانند اینها.
محتوای تکراری
استفاده بی رویه از واژه ها کلیدی
مخفی کاری – نمایش دو نسخه متفاوت از صفحه به کاربران و موتورهای جستجو
دستورالعمل نمایش کسب و کارهای محلی در گوگل
اگر کسب و کار باره نظر شما برای سئو یک فروشگاه محلیست یا اینکه برای ارائه خدمات به کاربران احتیاج به بازگشت به مکان کاربر می باشد، جز کسب و کارهای قابل فهرست در Google My Business تلقی می شود. گوگل برای این نوع کسب و کارهای محلی حائز دستورالعمل هاییست که در مدیریت آنها بایست از آنها تبعیت کنید.
قوانین بنیادی:
شما برای ثبت کسب و کار در Google My Business بایستی حائز یک آدرس مشخص باشید. مهم نیست که مشتریان به سراغ شما بیایند (مانند آرایشگاه) یا اینکه شما پیمان بر مراجعه به محیط مشتریان داشته باشید (مانند لوله کش ها).
اطلاعات خواسته شده از کسب و کارتان را با راستی-راستگویی درج کنید. اطلاعاتی از قبیل اسم کسب و کار، عدد تلفن، آدرس وب سایت، دسته بندی کسب و کار، ساعت های کاری و سایر موارد.
از چه چیزهایی اجتناب کنیم؟
درج کسب و کار های غیر واجد شرایط در Google My Business
درج اطلاعات کسب و کار به شکل توان صحیح مثل کاربرد بی رویه از واژه ها کلیدی یا اسم مکان در عنوان کسب و کار، یا درج آدرس های جعلی برای کسب و کارها
استفاده از آدرس صندوق پستی های کرایه ای برای کسب و کارها
درج نقدهای جعلی در بخش نقد و بررسی کسب و کارها یا درج نقد های منفی جعلی برای رقبا
اشتباهات ابتدایی نشات گرفته از فهم نادرست از راهنمای Google My Business گوگل
آیا کسب و کار شما بین المللیست؟
کسب و کارهای محلی به پیگیری کسب رتبه در واژه ها کلیدی به شکل "نام خدمات + اسم شهر" یا "نام خدمات + نزدیک من" هستند. منظور آنها جذب مخاطبین حول فضا فیزیکی خودشان است. با این حال تمام کسب و کارها این گونه عمل نمی کنند. بسیاری از آن ها مخاطبین هدفشان اندک به مکانی ویژه نشده و در سطح جهانی فعالیت می کنند. چنانچه کسب و کار شما چنین شکلی دارد، حتما تقسیم سئو بین المللی در تارنگار را مطالعه کنید.
براورده کردن نیاز کاربران
به جای لغزش از این قوانین، سعی کنید که نیازهای کاربران را فهم و سپس آنها را براورده کنید. کاربر پس از جستجوی یک عبارت، احتمالا احتیاج مشخصی دارد. این دربایستن می تواند پذیرش به یک سوال، بلیط کنسرت یا تصویری از یک درخت باشد. هر آنچه که هست، محتوای ما بایست نیاز او را براورده کند.
اگر فردی در گوگل عبارت "بند" را جستجو کند، آیا منظور او بند موسیقیست یا پاراگراف (لاتین) کفش؟ وظیفه شما به عنوان یک سئوکار اینست که محتوایی متناسب با دربایستن کاربران برای او تهیه کرده و با فرمت مد نظر او در وب سایت به نمایش بگذارید.
غالب نیازهای کاربران عباتند از:
اطلاعات: جستجو به دنبال اطلاعات: به عنوان مثال: "بهترین لپ تاپ برای عکاسان کدام است؟"
موقعیت: به عنوان مثال جستجوی وب سایت مشخص همانند "دیجی کالا"
خرید: جستجو برای خرید چیزی: به عنوان مثال: "خرید لپ تاپ سبک"
شما می توانید با جستجوی کلمه یا عبارت مورد نظرتان در گوگل یک درک اجمالی از بیچارگی کاربران را با پروا به آیتم های نمایش داده شده در نتایج جستجو کسب کنید. به عنوان مثال اگر شبکه ای از عکس ها در نتایج جستجو نما شدند، می تاب تا حدی استحصال کرد که غالب کاربران از جستجوی این کلمه کلیدی به تعقیب تصاویری متعلق به هستند.
همچنین ارزیابی کنید که محتواهای حائز رتبه های برتر در نتایج جستجو چه چیزی را به کاربرانشان ارائه کرده اند. سپس فکر کنید که چگونه می تاب محتوایی زیاد ارزشمند تر از آنها در وب سایتتان منتشر کنید.
انتشار محتوای پیوسته و با کیفیت مایه کسب رتبه های بهتر در نتایج جستجو شده و مهم تر از همه کاربران به برند شما اعتماد بیشتری خواهند کرد. پیش از سپریدن کل این کارها بایستی آغاز اهداف وب سایت را مشخص کرده الی برنامه سئو مناسبی را طراحی کنید.
مقایسه سئو داخلی و سئو خارجی
سئو را می توان به دو قسمت سئو داخلی و سئو بیگانه تقسیم کرد.
سئو داخلی بر روی فاکتورهایی از رتبه بندی گوگل متمرکز است که آشکارا به چگونگی صفحه مورد عقیده برای بهینه سازی وابسته است. مشابه هدینگ ها، درونمایه و ساختار صفحه.
سئو بیگانه بر روی فاکتورهایی متمرکز است که گوگل در خارج از سایت شما به آن توجه می کند. این فاکتورها به دیگر منابع مثل شبکه های اجتماعی، وبلاگ های پرکار در زمینه کاری شما و پیشینه فرد جستجو کننده وابسته است.
این دو تقسیم بندی سئو متفاوت از یکدیگر هستند، ولی الزاما می بایست در هر دو بسیار خوب عمل کرد. برای درک بهتر این ماجرا مثالی را خدمتتان پهنا می کنیم.
تصور کنید که شما صاحب خانه ای با یک باغچه در رو به روی آن هستید و یک مسیر نیز از درب بیرونی منزل تا خود منزل وجود دارد که از این باغچه می گذرد. دو سناریو پایین را در عقیده بگیرید.
سناریو اول: درون منزل شما به شیوه عجب انگیزی تمیز بوده اما حیاط آن بسیار شلوغ و ناپاک است. چیزی که در این سناریو اتفاق می افتاد این است که با هستی داشتن تمیز ترین منزل از داخل، اما به دلیل ناپاک بودن خارج آن، کسی وارد این منزل نمی گردد.
این مثال امثال عدم انجام سئو و بهینه سازی بیگانه سایت است. احتمالاً سایت شما محتوا و نما بسیار احسان داشته باشد، ولی به گونه ایست که هیچ آدم اعتباری برای آن قائل نمی گردد. کسی وبسایت پر محتوای شما را نمی بیند چرا که ترافیکی کسب نمی کنید.
سناریو دوم: حیاط منزل زیاد تمیز، اما داخل منزل پر از هرج و مرج و شلوغی است.
حال شرایط را بالعکس کنید. باغچه شما بسیار تمیز و زیباست و کسان زیادی را به سمت آن جلب می کند. ولی درون منزل مانند یک منطقه جنگ زده است و بازدیدکنندگان بعد از چند ثانیه اختصار آن را ترک می کنند.
هنگامی که کاربری درست بعد از ورود به یگانه از صفحات سایت آن را ترک کند، گوگل آن را به منزله فرار کاربر می داند. هر چه میزان این فرار (بانس ریت) بیشتر باشد (تعداد کاربرانی که به سرعت و بعد از رویت فقط یک صفحه از سایت آن را ترک می کنند)، گوگل رتبه ذیل تری به آن صفحه خواهد داد.
به همین انگیزه است که انجام سئو داخلی و سئو بیگانه به همراه یکدیگر ضروریست.
- ۹۹/۰۳/۲۵