شاید شما که در حال مطالعهی این مقاله هستید از جمله افرادی باشید که به طراحی وبسایت علاقهمند بوده و اخ دارید بدانید یک وبسایت چگونه برپایی میشود، همانطور که میدانید هزینهی طراحی یک سایت خوب بسیار بالاست اما اگر خودتان مراحل برپایی یک وبسایت را بدانید میتوانید به دلخواه خویش سایت باره نظرتان را راهاندازی کرده و شروع به کسب درآمد از آن کنید.
امروزه در کشور ما نیز تجارت الکترونیک به صورت جدیتر دنبال میشود و کسان زیادی علاقهمندند کسبوکار خود را به صورت آنلاین راهاندازی کنند، به جرئت میتوان گفت نخستین قدم برای آغاز تجارت الکترونیک واقعی، داشتن یک وبسایت است.
در این آموزش از همیار آیتی قصد نداریم روشهای برنامهنویسی را بیاموزیم و وارد مباحث تخصصی یا فنی شویم، بلکه میخواهیم گذرگاه و روش طراحی یک وبسایت را از دید کلی باهم بررسی کرده و یک الگوی ذهنی از این پیشه به شما ارائه دهیم، بعد از مطالعهی این آموزش میتوانید مسیر خویش را یافته و به دنبال یادگیری تخصصهای مورد احتیاج برای راهاندازی یک وبسایت بروید.
قبل از اینکه به سراغ بحث اصلیمان برویم، بیایید در پیش درآمد کمی با تاریخچهی اولین وبسایتها آشنا شویم و ببینیم پدران وبسایتهای امروزین به چه شکلی بودهاند.
تاریخچهی اولین وبسایت جهان
تکنولوژی اینترنت و وبسایتهای اینترنتی عمر چندانی ندارند، اولین صفحهی وب عالم در سال ۱۹۹۱ بدست تیم برنرز لی (Tim Berners-Lee) برپایی و در دسترس عموم قرار گرفت، این وبسایت بسیار ساده بود و تنها از چند متن و چندین لینک ساخته شده بود، جالب است بدانید این صفحه هنوز هم در این آدرس در دسترس است!
تیم برنرز لی، آفریننده وب
چگونه طراحی وب سایت را شروع کنیم؟
تصویری از تیم برنرز لی خالق شبکهی جهانی وب!
حال که کمی با تاریخچهی وب و نحوهی شکلگیری اولین وبسایتها آشنا شدیم وقت آن است که وارد جزئیات اصلی شده و ببینیم چگونه میتوان یک وبسایت برپایی کرد.
مهمترین پیشنیاز ورود به دنیای طراحی سایت و برنامهنویسی آشنایی نسبتا خوب با زبان انگلیسی است، چرا که بسیاری از منابع عالی به خصوص در زمینهی آیتی و فناوری به زبان انگلیسی در دسترس بوده و شما با پرماسیدن زبان انگلیسی میتوانید قبل از هرکس دیگری از این منابع با کیفیت بهرهمند شوید، بعد در اولین قدم سعی کنید زبان انگلیسی خویش را تقویت کنید!
طراحی وبسایت را از کجا آغاز کنیم؟
هرچند در ماضی با سایتهای کاملا ساده و یکنواختی مواجه بودیم، ولی امروزه به لطف تکنولوژیهای طراحی وب (که در ادامه با آنها آشنا میشویم) صفحات وب زیبایی خیرهکنندهای داشته و کاربر میتواند به راحتی با آنها به تعامل بپردازد.
سایتهای امروزی از دو سرنوشت فرانتاند (Front end) و بکاند (Back end) تشکیل شدهاند، بخشی از وبسایت که بدست کاربر قابل تماشا بوده و در مرورگر او نمایش دیتا میشود فرانتاند نام داشته و بخشی که مربوط به پردازشهای سمت سرور میشود را بکاند مینامند.
مرحلهی ۱
یادگیری HTML
قسمت ظاهری یک وبسایت یا همان فرانتاند، با استفاده از زبان نشانهگذاری HTML برپایی میشود، در راستی اچ تی ام ال مثل اسکلت و چهارچوبهای یک وبسایت عمل میکند، فرقی نمیکند برنامهنویسی سمت سرور را با چه زبانی سپریدن دهید، شما در هر چهره باید آشنایی نسبتا کاملی با زبان HTML داشته باشید، بدون وجود اچ تی ام ال هیچ وبسایتی وجود نخواهد داشت!
در خصوص یادگیری این زبان نگرانی نداشته باشید، چراکه اگر به راستی کوشش کنید چیزی در نزدیک ۱ هفته زمان میبرد لغایت با اصول کلی این زبان آشنا شده و بتوانید نخستین صفحهی وب خویش را برپایی کنید، ما پیشتر در همیار آیتی مبانی آغاز پیشه با این زبان را آموزش دادهایم، میتوانید برای آغاز یادگیری این زبان به تعلیم مبانی HTML مراجعه نمایید.
مرحلهی ۲
یادگیری CSS
هرچند HTML بسیار مهم است اما به تنهایی نمیتواند نما زیبایی به وبسایت بدهد و در نهایت تنها امکان ایجاد سایتی مثل نخستین صفحهی وب تاریخ را خواهد داشت، برای زیباسازی صفحات وب از تکنولوژی CSS بهرهگیری میکنیم، اگر اخ دارید با این زبان آشنا شوید، میتوانید به تعلیم مقدماتی زبان CSS مراجعه کنید.
زبان سیاساس کمی پیچیدهتر است ولی یادگیری آنهم نسبتا ساده خواهد بود، چرا که وقتی نخستین کدهای خویش را بنویسید و ببینید چگونه میتواند به زیبا شدن نما وبسایتتان کمک کند مطمئنا با علاقه و انگیزهی اکثریت آن را دنبال خواهید کرد، یادگیری این تقدیر نیز چیزی نزدیک ۱ تا ۲ هفته سررسید خواهد برد.
مرحلهی ۳
یادگیری JavaScript
تا به اینجای کار شما با تقسیم مهمی از عناصر تشکیلدهندهی صفحات وب آشنا شدهاید و میتوانید با به کارگیری دانش خود صفحات نسبتا نکوداشتن طراحی کنید یا صفحات وبلاگتان را به مد نظر خویش ویرایش و شخصیسازی کنید، ولی اگر میخواهید امکانات اکثریت مثل انیمیشنهای مختلف، تاریخ و ساعت، اسلایدر و… به سایت خویش اضافه کنید لازم است تا به سراغ یادگیری زبانی به نام JavaScript بروید، در چهره علاقه به این زبان میتوانید تعلیم مفاهیم جاوا اسکریپت را مطالعه نمایید.
برخلاف HTML و CSS که زبانهای نشانهگذاری بودند، جاوا اسکریپت یک زبان برنامهنویسی (اسکریپتنویسی) است و یادگیری آن مقداری زمانبر خواهد بود.
HTML , CSS, JS
هماکنون شما با نحوهی برپایی ساختار ظاهری سایت (فرانتاند) آشنا شدید، حال میتوانید یک طرح کلی از ایدهای که در سر دارید را پیادهسازی و اجرا کنید، اما بیایید در پیوستگی کمی اغلب با ابزارها و تکنولوژیهای باره بهرهگیری در طراحی فرانتاند سایت آشنا شده و ببینیم طراحان حرفهای چگونه ظاهر سایت را آماده میکنند، قبل متعلق به لازم است با چند اصطلاح آشنا شویم.
فریمورک (Framework) چیست؟
فریمورک (Framework) یا “چهارچوب” در اصطلاح مجموعهای آماده از کلاسها، کدها و توابع برنامهنویسی است که در قالب یک پکیج ارائه میشود و در طراحی پروژههای نرمافزاری به کمک برنامهنویسان میآید.
در درستی هنگامی که شما از فریمورکها استفاده میکنید کدها از قبل نوشتهشده و آماده هستند و تنها کافیست بر پایه قوانین خاصی (دایکیومنتهای آن فریمورک) کدها را در ساحل هم قرار دیتا و از آنها کاربرد کنید.
معمولا در روند طراحی پروژههایی در سطح استاندارد برای افزایش سرعت و درمان عملکرد پیشه از فریمورکها کاربرد میکنیم، از معروفترین فریمورکهای مربوط به HTML و CSS میتوان به بوتاسترپ (Bootstrap) اشاره کرد.
فریمورک بوتاسترپ
با استفاه از فریمورکهای حاضر میتوانید به سرعت کدهای خویش را توسعه دیتا و یک صفحهی وب را ایجاد کنید، جالب است بدانید افراد حرفهای تنها در چند ساعت نما کلی یک سایت را با استفاده از فریمورکهای موجود طراحی و پیادهسازی میکنند!
اکیدا به شما توصیه میکنیم اگر تازهکار هستید به هیچوجه سمت استفاده از فریمورکهای حاضر نروید، چراکه برای استفاده از آنها نیز باید در پیش درآمد با اصول کلی پیشه آشنا باشید، به کارگیری فریمورکها در ابتدای فرمایش نهتنها مایه سردرگمی اغلب شما خواهد شد بلکه گیر از یادگیری صحیحتان نیز میشود، پس از اینکه اصول کلی شغل با HTML و CSS را فرا گرفتید میتوانید به سراغ یادگیری یک فریمورک رفته و در آن مهارت پیدا کنید.
البته اگر منظور ایجاد یک سایت منحصربهفرد را دارید به کارگیری فریمورکها چندان پیشنهاد نمیشود، چراکه کسان زیادی از آنها بهرهگیری میکنند و همین موضوع مایه ایجاد سایتهایی با ظاهر یکنواخت و تکراری در فضای وب شده است.
کتابخانه (Library) چیست؟
به زبان ساده مفهوم کتابخانه نیز الی حدودی همانند به فریمورک است. (چندین کتابخانه در کناره هم میتوانند یک فریمورک را برپایی کنند)
در راستی کتابخانههای برنامهنویسی مجموعهای از کلاسها و توابع آماده هستند که به چهره یکجا جمع شده و برنامهنویسان آنها را باره استفاده پیمان میدهند، معروفترین کتابخانهی موجود برای جاوا اسکریپت jQuery اسم دارد، شما میتوانید با استفاده از آن به توابع گوناگون و زیادی از JavaScript دسترسی داشته و آنها را در وبسایت خویش کاربرد کنید.
به طور کلی فریمورکها و کتابخانههای مختلف به وجود آمدند لغایت فرایند طراحی و برنامهنویسی را شفا بخشیده و سرعت شغل را افزایش دهند، هرچند همانطور که پیشتر گفتیم شما باید کوشش کنید در ابتدا لغایت حدودی با مفاهیم کلی طراحی وب آشنا شده و سپس به به کارگیری این موارد بپردازید.
تا به اینجای پیشه نزدیک با همه اصول کلی طراحی فرانتاند یک وبسایت آشنا شدیم، با احساس موارد گفته شده در بالا شما تقریبا قادر به طراحی هر نوع وبسایت استاتیکی خواهید بود، اگر دقت کرده باشید از کلمهی استاتیک بهرهگیری کردیم، دستهبندی دیگری که میتوان برای یک وبسایت در نظر گرفت استاتیک و داینامیک بودن آن است.
تفاوت سایتهای استاتیک و داینامیک
اصولا به وبسایتهایی که احتیاجی به دگرگونی ها زیادی ندارند و معمولا تمام المانهای سازندهی آنها مقاوم بوده و مدام بهروزرسانی نمیشود یک وبسایت استاتیک (Static) یا ایستا میگوییم.
به عنوان مثال وبسایتهای تک صفحهای، برخی از لندینگپیجها، صفحات سادهی شناسایی و در کل تمام سایتهایی که حاوی محتوای ثابتی بوده و دربایستن چندانی به ویرایش ندارند میتوانند به چهره استاتیک ایجاد شوند، پیادهسازی اینگونه وبسایتها پیچیدگی چندانی نداشته و فقط با به کارگیری مواردی که الی به اینجا یاد گرفتیم قابل اجرا و پیادهسازی هستند.
اما دیگر وبسایتها، به عنوان نمونه سایتهای درونمایه محور، شبکههای اجتماعی، انجمنها و… که مدام در حال به روزرسانی و ویرایش هستند را سایتهای داینامیک (Dynamic) مینامند، در راستی اگر بخواهیم علت این موضوع را رسیدگی کنیم به این نتیجه خواهیم رسید که به روزرسانی چنین وبسایتهایی به روش وبسایتهای استاتیک کاری طاقتفرسا و کم و بیش غیر شدنی است.
به همین انگیزه سیستمهایی طراحی شد که پیشه ویرایش و بهروزرسانی را از راه یک پنل مدیریت در اختیار صاحب سایت قرار دهد، نزدیک اکثر وبسایتهای امروزی که با آن ها سرو شغل داریم جزو سایتهای داینامیک به حساب میآیند.
تفاوت سایت استاتیک و داینامیک
طراحی و برپایی این سرنوشت از سایت (بکاند) نیازمند به کارگیری افزارها و زبانهای برنامهنویسی خاصی است که در پیوستگی اغلب با آنها آشنا میشویم، در اصل این موارد ادامهی مراحل قبلی هستند که قبلتر در باره آنها بحث کردیم.
مرحلهی ۴
انتخاب زبان برنامهنویسی
همانطور که در بالا اشاره کردیم، برای برپایی بکاند وبسایت باید به سراغ انتخاب یک زبان برنامهنویسی سمت سرور برویم، یعنی زبانی که با استفاده از آن صفحات سایت خود را داینامیک کنیم.
برای این هدف انتخابهای کثرت پیش روی شماست، یکتا از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی تحت وب PHP نام دارد، الی به امروز بیش از ۸۰ درصد وبسایتهای عالم با استفاده از زبان برنامهنویسی پیاچپی برپایی شدهاند، از معروفترین آنها میتوان به فیسبوک و ویکیپدیا اشاره کرد.
در کشور ما نیز در اکثر شرکتهای خصوصی میتوان رد پای این زبان را دید، فلذا اگر به خوبی آن را فرا بگیرید موقعیتهای شغلی زیاد زیادی پیشروی شما خواهد بود، برای آشنایی مقدماتی با این زبان به تعلیم معرفی PHP که پیشتر در همیار آیتی منتشر کرده بودیم مراجعه نمایید.
البته زبانهای زیاد زیادی برای برنامهنویسی تقدیر بکاند یک وبسایت هستی دارد، به عنوان نمونه ASP , Python , Node JS , Java و… که در صورت تمایل میتوانید از آنها نیز کاربرد کنید.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای شروع برنامهنویسی لازم است در پیش درآمد الی حدودی با نحوهی نگارش الگوریتم آشنا بوده الی بهراحتی از بعد تحلیل برنامهتان برآیید.
همانطور که گفتیم با استفاده از زبانهای برنامهنویسی بخشهای داینامیک سایت را برپایی میکنیم، حال دربایستن داریم تا اطلاعات وارد شده در وبسایت را به گونهای ذخیره نماییم که بعدها به آنها دسترسی داشته باشیم، برای این امر علاوه بر زبان برنامهنویسی باید یک پایگاهداده (Database) نیز برای سایت خویش ایجاد کنیم.
مرحلهی ۵
انتخاب دیتابیس
در توضیحات مورد قبلی اشاره کردیم که برای ذخیرهسازی اطلاعات به یک دیتابیس احتیاج داریم، یکتا از محبوبترین دیتابیسهای مورد بهرهگیری در دنیا که به نکوداشتن نیز با زبان PHP سازگار است MySQL اسم دارد، از آنجایی که این دیتابیس به چهره رایگان عرضهشده و به شدت محبوب است توصیه میکنیم در پروژهی خود از آن استفاده کنید.
تا به اینجا تقریبا با همه اجزای تشکیلدهندهی یک وبسایت آشنا شدهایم، با یادگیری این موارد شما میتوانید یک وبسایت کامل را طراحی و پیادهسازی نمایید، بنابراین اگر فقط قصد داشتید با چگونگی ساخت یک وبسایت آشنا شوید میتوانید از احضار ادامهی این آموزش صرفنظر کنید، ولی لازم است بدانید موارد دیگری نیز در ایجاد و حفاظت وبسایتها دخیل هستند که در پیوستگی به آنها میپردازیم، پس اگر میخواهید به طور کامل با نحوهی ایجاد و نگهداری یک وبسایت آشنا شوید در پیوسته با همیار آیتی به اتفاق باشید.
سئو (SEO) چیست؟
کلمهی SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو است، همهی ما برای یافتن عبارات باره عقیده خویش از موتورهای جستجویی مشابه گوگل یا بینگ بهرهگیری میکنیم، واقعیت ماجرا ایناست که موتورهای جستجو فقط یک ربات هستند نه یک انسان، فلذا باید با به کارگیری اصول خاصی محتوای وبسایتمان را برای آنها قابل فهم نماییم و سعی کنیم با به کارگیری تکنیکهای گوناگون در صدر نتایج جستجو پیمان بگیریم.
شما به عنوان طراح و برنامهنویس یک وبسایت باید به گونهای از تگهای HTML و سایر موارد کاربرد کنید که محتوای سایت برای موتورهای جستجو قابل درک باشد، در چهره تمایل میتوانید با یک جستجوی ساده اطلاعات اکثریت در این باره بهدست آورید (عبارت On-Page SEO را جستجو کنید)
طراحی واکنشگرا (Responsive) چیست؟
تا چند سنه پیش تلفنهای هوشمند و تبلتها فراگیر نشده بودند و کسان تنها با به کارگیری کامپیوترهایشان به گشت و گذار در اینترنت میپرداختند، ولی امروزه حجم عظیمی از بازدیدکننگان یک وبسایت از تلفنهای همراهشان به بازبینی اینترنت میپردازند.
بنابراین وبسایت شما باید بهگونهای طراحی شود که کاربر به راحتی قادر به مشاهدهی درونمایه در دستگاههایی با صفحهنمایش کوچکتر نیز باشد، یکی از راههایی که میتوانید این ویژگی را در صفحات سایت خویش امکانپذیر کنید به کارگیری طراحی وب ریسپانسیو یا واکنشگرا است.
در این تکنیک صفحات وب به تناسب سایز نمایشگر دستگاه تغییر شکل میدهند و به گونهای نمایش داده میشوند که محتوای سایت به احسان قابل مشاهده و کاربرد خواهد بود، تعدادی پیش نکاتی در خصوص بهینهسازی سایت در موبایل منتشر کرده بودیم که میتوانید آنرا مطالعه نمایید.
طراحی یک سایت واکنشگرا علاوهبر اینکه مایه زیبایی و افزایش استعمال پذیری سایت میشود در سئوی سایت نیز کارایی بسیار مثبتی خواهد داشت، به گونهای که امروزه واکنشگرا بودن سایتها به یک استاندارد و الزام تبدیل شدهاست و سایتی که طراحی میکنید باید حتما از این ویژگی برخوردار باشد، شما با یادگیری اصول CSS 3 قادر خواهید بود صفحات سایت خویش را به چهره واکنشگرا طراحی نمایید، همچنین فریمورکهایی مانند بوتاسترپ به صورت پیشفرض از این قابلیت پشتیبانی میکنند.
مرحلهی ۶
خرید هاست و دامنه
برای اینکه یک وبسایت از تمام نقاط گیتی همش دست یافتنی باشد لازم است آن را در محیطی بر روی اینترنت حفاظت کنید، بر روی یک کامپیوتر که همیشه صریح بوده و در چهره احتیاج اطلاعات و فایلهای سایت شما را بارگذاری کرده و به کاربران نمایش دهد، این رایانه همیشه صریح را سرور (Server) مینامیم، سرورها کامپیوترهای همش روشنی در محیط اینترنت هستند که هر لحظه به درخواست کاربران وبسایتی را پردازش و آن را به کاربر نمایش میدهند، شما برای نگهداری سایت خویش در پیرامون اینترنت به یک سرور یا یک فضای میزبانی (Host) دربایستن خواهید داشت.
هاست (Host) چیست؟
به زبان ساده، هاست به فضایی در یک سرور اطلاق میشود که شما میتوانید اطلاعات و فایلهای سایت خود را در آن آپلود و حفاظت کنید، هاستها به صورت ماهیانه یا سالیانه (بسته به کمپانی ارائهدهنده) بیچارگی به تمدید دارند و اگر هزینهی آن را نپردازید دسترسی شما از هاست قطع خواهد شد و دیگر کاربران قادر به مشاهدهی سایتتان نخواهند بود.
شرکتهای ارائهدهندهی زیاد زیادی برای خرید هاست در ایران تکاپو میکنند، به عنوان نمونه احد از این شرکتها که خدمات و پشتیابی خوبی در این زمینه ارائه میدهد کمپانی نتافراز میباشد، میتوانید هاست مورد احتیاج وبسایتتان را از این شرکت تهیه کنید.
دامنه (Domain) چیست؟
هنگامی که هدف مشاهدهی سایتی را داشته باشید فقط کافیست آدرس آن را در مرورگرتان تایپ کنید، این آدرس را دامنه (Domain) مینامند، به عنوان نمونه Google.com دامنهی وبسایت گوگل است و Hamyarit.com دامنهی وبسایت همیار آیتی، در حقیقت دامنه هویت و پرتو تجاری یک وبسایت است، بعد بهتر است در انتخاب دامنهی سایت خود دقت کرده و یک اسم پسندیده برای سایتتان گزینش کنید.
برای تهیهی پهنه نیز باید به چهره سالیانه مبلغی را پرداخت کنید که با توجه به نوع پسوند دامنه متفاوت است (به عنوان نمونه دامنههای ir. بسیار ارزانتر از دامنههای com. هستند) معمولا شرکتهای ارائهدهندهی خدمات هاستینگ، گستره هم ارائه میکنند، بنابراین برای خرید گستره نیز میتوانید از راه همان شرکتی که هاست میخرید اقدام کنید.
با انجام این ۶ مرحله شما میتوانید سایت باره عقیده خویش را طراحی، اجرا و پیادهسازی نمایید، ولی نکتهی دیگری نیز در این بین وجود دارد که بد نیست آن را نیز بدانید، بیش از ۳۰ درصد از وبسایتهای موجود در جهان از CMSهای آمادهای مانند وردپرس (WordPress) کاربرد میکنند!
یعنی بدون دربایستن به هیچکدام از مراحل ۱ الی ۵ به سرعت سایت خود را راهاندازی کرده و در دسترس پیمان میدهند، شما با به کارگیری وردپرس نزدیک میتوانید گونه ها سایتهای خبری، فروشگاهی، شرکتی، موزیک، دانلود و… بدون احتیاج به کدنویسی برپایی کنید!
طراحی سایت بدون کدنویسی! حقیقت یا دروغ؟
این روزها اینترنت پر شده از پکیجهای طراحی سایت بدون کدنویسی! هرچند این فرمایش الی حدودی به کمک سیستمهای مدیریت محتوایی مشابه وردپرس امکانپذیر است، اما باید بدانید با به کارگیری سیستمهای حاضر شما هرگز تبدیل به یک طراح سایت نخواهید شد!
هرچند با به کارگیری وردپرس میتوانید انواع و اقسام سایتها را راهاندازی کنید، اما در نهایت برای شخصیسازی سایت خود و در ضمن اضافه کردن امکانات جانبی بیچارگی دارید الی ادب نسبتا نکوداشتن از کدنویسی داشته باشید، در غیر اینصورت تنها میتوانید یک سایت معمولی برای خود راهاندازی کنید، پس اگر تنها به داشتن یک وبسایت کوچک و جمعوجور برای خویش بسنده میکنید خواهید توانست در کمتر از ۵ دقیقه سایت خویش را راهاندازی کنید، اما اگر قصد دارید یک سایت حرفهای داشته باشید و یا طراحی سایت را به عنوان کار خویش برگزیدن کنید لازم است دستبهکد شده و مراحل ۱ تا ۵ را یاد بگیرید!
اگر اخ دارید اغلب با وردپرس و نحوهی عملکرد آن آشنا شوید ادامهی آموزش را مطالعه کنید.
وردپرس (WordPress) چیست؟
به زبان ساده وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) رایگان و متنباز است که به راحتی توسط هر کسی قابل بهرهگیری و شخصیسازی میباشد، به لطف وجود هزاران قالب و افزونهای که برای این سیستم برپایی شدهاست شما نزدیک میتوانید هر نوع سایتی را به دلخواه خویش طراحی و مدیریت کنید، آن هم بدون بیچارگی به کدنویسی و طراحی اختصاصی.
هرچند اگر بخواهید خاصیت خاصی در سایت خویش داشته باشید یا امکان خاصی را به سایتتان اضافه کنید که به چهره پیشفرض در وردپرس و پلاگینهایش یافت نشود باید هزینه کرده و از یک کارآزموده بخواهید این دسته را به سایت شما اضافه کند (یا خودتان برنامهنویسی کنید)
همانطور که اشاره کردیم نزدیک هر گونه سایتی را میتوانید با وردپرس برپایی کنید، ضمن اینکه این CMS از سئوی قابل قبولی برخوردار بوده و در ضمن به کمک پلاگینهایی که برای اینکار دارد میتوان به نیرو آن نیز افزود، هرچند این سیستم زیاد نیرومند و انعطافپذیر است ولی در شرایط ویژه و برای راهاندازی سایتهای ویژه که قابلیتهای و امکانات کاملا اختصاصی دارند معمولا به کارگیری وردپرس توصیه نمیشود و بهتر است طراحی و پیادهسازی سایت از ۰ تا ۱۰۰ به چهره اختصاصی برنامهنویسی شود.
دنیای وب و اینترنت زیاد گسترده، عمیق و در عین حال جذاب و شیرین است، هرچند ما تمام اصول و پیشنیازهای طراحی یک وبسایت را برای شما شرح دادیم، اما مفتوح هم میتوانید موارد تازهای را در این زمینه پیدا کنید.
به عنوان نمونه اگر میخواهید با برخی از فعالیتهایی که در یک وبسایت هستی دارد بیشتر آشنا شوید به مقالهی “چه افرادی در فعالیت یک وبسایت اینترنتی نقش دارند“ مراجعه کرده و آن را مطالعه کنید، دنیای آیتی به قدری بزرگ و پیچیده است که هرچه هم در آن مطالعه داشته باشید باز هم مورد تازهای شما را شگفتزده خواهد کرد!
مهمترین عاملی که میتواند باعث موفقیت شما در این مقوله شود علاقه است، مطمئنا با داشتن علاقه در هرکاری موفق خواهید بود، پس اگر پرماسیدن میکنید به دنیای اینترنت و در ضمن طراحی و توسعهی وبسایتها علاقهدارید این حرفه را تعقیب کنید.
رازهای مهمی که طراحان وب هرگز به شما نمیگویند!
در ادامه، قصد شناسایی یک کتاب الکترونیک را داریم که نکاتی را در خصوص طراحی و به درآمد رساندن یک وبسایت به شما تعلیم میدهد، همانطور که گفتیم، یک وبسایت زیاد گسترده است و برای اینکه به موفقیت برسد باید موارد زیادی را مد نظر پیمان دهید، طراحی و پیادهسازی وبسایت در راستی مرحلهی ۰ است و پس از آن، بازپسین فعالیت اصلی شما شروع میشود، در این کتاب الکترونیک به نکات بسیار مهمی که باید پیش و بعد از طراحی وبسایتتان اتمام دهید اشاره میکنیم.
- ۹۹/۰۴/۰۱