تکنولوژی 7

تکنولوژی

تکنولوژی 7

تکنولوژی

  • ۰
  • ۰

پس از اینکه افراد به فکر راه‌‌اندازی یک تارنما می‌‌افتند یک سری سوالات در ذهنشون به وجود میاد که چطور یه تارنما رو راه‌‌اندازی کنند و از چه سیستم مدیریت محتوایی برای این جستار کمک بگیرند. همه کسان سیستم مدیریت محتوایی رو انتخاب خواهند کرد که امکانات و ویژگی‌‌های اکثریت رو در اختیار آن‌‌ها پیمان دهد. وردپرس یا جوملا یا دروپال؟

در این مقاله می خواهیم مقایسه ای بین انتخاب cms وردپرس و جوملا را داشته باشیم. در حال حاضر وردپرس 25 درصد از وبسایت های گیتی را میزبانی می کند. ولی وردپرس فقط سی ام اس در حال آماده در دنیا نیست! برخی سیستم های مدیریت محتوای سایر هم هستند که در ساحل وردپرس در حال رقابت هستند با کبیر ترین و نیرومند ترین سیستم مدیریت محتوای گیتی که هر کدام حائز نقاط ضعف و قوت هستند. در اینجا می خواهیم به یک نتیجه کلی برسیم. نتیجه ای که مشخص می کند: وردپرس یا جوملا یا دروپال را برای بکار گیری و راه اندازی وبسایت خویش گزینش کنیم.

وردپرس یا جوملا دو الی از قوی‌‌ترین و بهترین سیستم‌‌های فرآوری محتوا هستند که تونستند با قابلیت‌‌هایی که دارند کاربران زیادی رو به خودشون جذب کنند. درسته که وردپرس و جوملا هر دو گزینه‌‌های مناسبی برای ساخت یک سایت اینترنتی هستند ولی این دو گزینه هر کدام ویژگی‌‌هایی دارند که گزینه‌‌ی دیگر فاقد آن است البته در بعضی از موارد این دو سیستم عملکرد یکسانی رو دارند.

مقایسه سیستم های مدیریت محتوا
نکته: ما در اینجا سایت wordpress.org را سنجش می نماییم نه wordpress.com را به علت اینکه wordpress.org محبوب ترین سیستم مدیریت درونمایه (CMS) برای وردپرس است. و به کارگیری این سایت دربایستن به تجربه های فنی ندارد.

فهرست محتوای این مقاله

وردپرس یا جوملا یا دروپال؟
نقاط مشترک بین وردپرس، جوملا و دروپال
راحتی کاربرد و شروع پیشه توسط پسین کارها
فراوانی قالب ها و افزونه ها
پشتیبانی و سایت های پشتیبانی کننده
بومی سازی و قابلیت پارسی سازی
از عقیده امنیت سیستم
از نظر سئو و بهینه بودن برای گوگل
واقعا کدام یک را انتخاب کنیم؟ وردپرس یا جوملا؟
نتیجه گیری نهایی
وردپرس یا جوملا یا دروپال؟
هر یک از این سیستم‌‌های مدیریت درونمایه تونستند طرفداران و کاربران ثابتی رو برای خودشون به دست بیاورند. به راستی وردپرس از این رو بسیار کاربردی به حساب می‌‌آید که این امکان رو برای کل افراد قرار می‌‌دهد الی یک سایت رو راه‌‌اندازی کنند و یا کسب و کار سنتی خودشون رو پیشروی کردن دهند و آن را به دنیای اینترنتی وارد کنند. بی‌‌نیازی کسان به کدنویسی در وردپرس مهم‌‌ترین عامل ترغیب افراد به به کارگیری این سیستم می‌‌باشد.

مسلما کل افرادی که قصد راه‌‌اندازی یک سایت رو دارند برنامه‌‌نویس نیستند. به ذکر دیگه می‌‌تونیم بگیم که وردپرس رویای این افراد رو به درستی تبدیل کرد چرا که این سیستم در چند دقیقه نصب خواهد شد و همه می‌‌تونند در این سیستم صاحب یک سایت جذاب و حرفه‌‌ای شوند.

در سنجش با وردپرس می‌‌تونیم بگیم که جوملا برای همه تاثیر ندارد و کسان برای استفاده از این سیستم بیچارگی به یک سری مهارت دارند در واقع جوملا به نسبت وردپرس پیچیدگی‌‌های بیشتری برای کاربر دارد و به کارگیری این سیستم مدیریت محتوا برای افراد مبتدی رهنمود نمی‌‌شود.

به طور کلی جوملا برا سایت‌‌های حرفه‌‌ای‌‌تر که فعالیت‌‌های تجاری دارند بهره‌گیری می‌‌شود نه برای افرادی مبتدی که اخیرا قصد این رو دارند که یک وب‌‌سایت اینترنتی راه‌‌اندازی کنند. بعد بین وردپرس یا جوملا همین ابتدای توضیحات بهتر است بگوییم وردپرس!

نقاط مشترک بین وردپرس، جوملا و دروپال
هر سه این سیستم های مدیریت درونمایه تحت لایسنس gpl هستند و از قوانین gpl کاربرد می کنند.

وردپرس و جوملا و دروپال هر سه اپن سورس بوده و کاملا رایگان هستند.
هر سه با زبان برنامه نویسی php تألیف شده اند.
هر سه این سیستم ها از mysql برای مدیریت دیتابیس ها استفاده می کنند.
همه از قالب ها برای طراحی سایت و افزونه ها برای افزودن امکانات به سایت شما استفاده می کنند.
و به دلیل اپن سورس بودن این سیستم ها ، هر سه پروژه های عام المنفعه ای به حساب می آیند.
هر سه امکان ترجمه به زبان پارسی را دارند.
هر سه اینها افزونه هایی برای بالا بردن سئو سایت دارند.
راحتی بهره‌گیری و آغاز کار توسط اخیر کارها
وقتی شخصی می خواهد طراحی سایت را آغاز کند. باید از سیستمی بهره‌گیری کند که به راحتی و بسهولت هر چه اغلب قابل کاربرد و تاسیس باشد. این سیسم می بایست این امکان را داشته باشد که با کمترین زمان برای یادگیری و اجرای وبسایت بتوان یک سایت را طراحی کرد. امروزه در تمامی نقاط عالم برای کسب و کار های خود تاسیس بهتر کارهای خویش از سایت های با کیفیت و تند استفاده می کنند.

وردپرس: نصب آسان 5 دقیقه ای دارد و اکثر هاستینگ ها قابلیت نصب وردپرس با یک کلیک از پنل مدیریت هاست خویش ایجاد کرده اند. گرچه پنل مدیریتی دارد که در نگاه اول گیج کننده خواهد بود، ولی شغل با آن بعد از چند ساعت زیاد راحت خواهد بود.

با تمرین و مطالعه در سررسید ناچیز می نا به راحتی در قسمت های گوناگون مسلط شد. در ضمن با آموزش های زیدی که در سایت های مختلف وجود دارد می تاب یاد گیری و تسط را در پنل مدیریت وردپرس بالا برد. مزیت سایر وردپرس این است که به راحتی می نا محتوا های تارنما را تاسیس کرد.

تولید درونمایه در وردپرس به راحتی شکل می گیرد. و احتیاج به تخصص خاصی از برنامه نویسی و یا چیرگی کامل بر وردپرس ندارد. این امر در کمپانی های بزرگ که برای فرآوری محتوای خود از قدرت های حرفه ای بهره‌گیری می کنند، تاًثیر زیادی دارد. و از نظر امنیت ودپرس امنیت بالایی دارد. افزونه های سئو وردپرس قابلیت های کاملی در بحث سئو را بازگو می کنند.


جوملا: نصب آن اصلا به راحتی وردپرس نخواهد بود و شما را خسته می کند اما بعضی از هاستینگ ها همانند وردپرس ، یک دکمه نصب جوملا با یک کلیک را دارند. پنل مدیریت آن هم چندان مشکل نیست ولی به راحتی و سادگی وردپرس نمی تواند باشد.

آموزش و یادگیری جوملا مشکل نیست اما به اندازه وردپرس در دسترس نیست و احتیاج موعد و صبر دارد. جوملا را می تاب به زبان پارسی گرفتن کرد. جوملا افزونه های سئو خوبی دارد و برای بالا بردن سرچ سایت در گوگل کمک می کند ولی اینکه به قصد  نزدیک  باشیم احتیاج به سررسید زیادی دارد.

از این رو افزونه های سئو در وردپرس کامل تر است و قابلیت های کاملتری را دارد. جوملا هم مشابه وردپرس مجانی است.


دروپال: نصب دروپال هم دست کمی از نصب جوملا ندارد و خیلی آسان نیست. پنل مدیریت شغل با آن در حتماً جوملا بوده و ویرایش محتوا در آن چندان روشن نیست. حدود 8 درصد سایت های جهان از سی ام اس دروپال بهره‌گیری شده است.

دروپال با انعطاف پذیری که دارد به سادگی قابل سفارشی سازی است. این سی ام اس هم امثال وردپرس و جوملا رایگان بوده. وانگهی دارای حمایت که از راه سایت رسمی آن سپریدن پذیر بوده. دروپال یک سیستم زیاد قدرتمند است ولی متاسفانه دارای معایبی می باشد.

اگر به تعقیب یک وبسایت حرفه ای و نیرومند هستید با استفاده از دروپال باید سررسید زیادی را صرف کنید و صبور باشد. اما برای سایت های کوچک و یا وبلاگ های ساده می تاب از دروپال استفاده کرد.


برنده: وردپرس

فراوانی قالب ها و افزونه ها
وردپرس: قالب های بی آمار و فراوانی دارد و متناسب با هر گونه سایت می طاقت از قالب ها کاربرد کرد، در حدی که قابل شمارش نیست و حتی قابل سنجش با هم نیستند تنوع در قالب ها زیاد است. تعداد افزونه های آن در اندوختگاه وردپرس بیش از 38000 عدد بوده و با آنها می توانید قابلیت های زیادی را به سیستم خویش اضافه کنید. هرافزونه ای حائز قابلیت های کثرت است به بهرمندی وبسایت وردپرسی کمک فراوانی می کند. در بسیاری از افزونه ها می تاب با هستی یک وردپرس خام صفحه های چیره دست و زیبا ایجاد کرد.

جوملا: قالب های فراوانی دارد ولی نه به اندازه وردپرس ، همچنین افزونه های متعددی دارد ولی نه به شمار 38 هزار پلاگینی که وردپرس در مخزن خویش دارد. در قالب های جوملا علاوه بر گوناگون نبودن برای هر گونه وبسایت امکانات برای برپایی یک سایت حرفه ای ناچیز است. اگر بخواهیم با استفاده از سی ام اس جوملا یک سایت حرفه ای که تمام امکاناتی که مورد استفاده است را بسازیم بیچارگی به سررسید و صبر زیادی دارد. چنانچه همین امکان برای وردپرس در کمترین سررسید هستی دارد.

دروپال: وانگهی شمار قالب ها و افزونه های دروپال به فراوانی وردپرس نیست. یک سری افزونه و قالب برای دروپال ساخته شده که قدرت چندانی برای مدیریت یک سایت حرفه ای ندارند. در دروپال تعداد قالب ها مختصر است وافزونه های حرفه ای و کاربردی ندارد. گرد از معایبی که در دروپال وجور دارد این است که برای ایجاد یک سایت حرفه ای دربایستن به سررسید زیادی دارد لغایت بتوان  وبسایت مورد نظر را ایجاد کرد.

اهمیت افزونه‌‌ها در موفقیت سایت‌‌ها بر کسی پوشیده نیست و همه ما می‌‌دونیم که افزونه‌‌ها می‌‌تونند الی مرز زیادی در میزان ترقی ما و داشتن یک سایت حرفه‌‌ای‌‌تر با امکانات بیشتر کمک کنند.

وردپرس افزونه‌‌های بسیار متعددی رو حمایت می‌‌کند که نحوه استفاده از این افزونه‌‌ها نیز همانند نصب خویش وردپرس زیاد آسون و آسان هست و ما می‌‌تونیم متناسب با بیچارگی سایت خودمون گرد از این پلاگین‌‌ها رو گزینش نماییم و بر رای سایت خودمون دانلود و نصب کنیم. تنوع و کاربردی بودن این پلاگین‌‌ها باعث شده الی کاربران اکثریت به سوی وردپرس روی بیاورند. بسیاری از این افزونه‌‌ها به چهره رایگان و بسیاری سایر به چهره غیررایگان در پسندیدن ما قرار می‌‌گیرد.

پوسته‌‌هایی که برای این سیستم‌‌ها طراحی شده است به کاربران این اجازه رو می‌‌دهد که سایت خودشون رو مطابق سلیقه خودشون سایت رو سفارشی‌‌سازی کنند یعنی جذابیت سایت ما در هر دوی این سیستم مدیریت درونمایه بر عهده خود ما هست.

قالب‌‌هایی که در وردپرس هستی دارند با طراحی بسیار گوناگون و جذابی در پسندیدن کاربر قرار گرفته شده است. این پوسته‌‌ها نیز همانند افزونه‌‌ها به صورت رایگان و غیر مجانی برای کاربر قابل دسترسی است و کاربران می‌‌تونند متناسب با فعالیتی که قصد انجام اون رو در سایت خودشون دارند یکتا از این قالب‌‌ها رو گرفتن و با چند کلیک نصب کنند. نکته‌‌ای که در این پوسته‌‌ها هائز اهمیت است تنوع و شمار قالب‌‌ها است در واقع می‌‌تونیم بگیم برای هر سایتی که فکرش رو بکنید یک قالب جدا طراحی شده است.

پوسته‌‌های طراحی شده سیستم مدیریت محتوای جوملا عمدتا به صورت مجانی در کمر بستن کاربر قرار می‌‌گیرد البته این نکته هم وجود دارد که جوملا پوسته‌‌های خودش رو به دو قسمت دسته کرده است یگانه از این دسته‌‌ها به ظاهر سازی سایت مربوط می‌‌شود و یگانه دیگه مربوط به مدیریت سایت و فعالیت‌‌ها می‌‌باشد.

در رابطه با جستار پلاگین‌‌های فارسی جوملا در مقابل وردپرس حرفی برای گفتن ندارد. به راستی می‌‌تونیم بگیم که شمار افزونه‌‌های پارسی و راست‌‌چین شده جوملا در سنجش با پلاگین‌‌های موجود در ودرپرس زیاد کمتر است از این جهت سایت‌‌های ایرانی ترجیحا از وردپرس برای راه‌‌اندازی سایت خودشون استفاده می‌‌کنند. پلاگین‌‌های جوملا بیشتر برای سایت‌‌های حرفه‌‌ای و کامل طراحی شده‌‌اند در صورتیکه کل افراد با هر سایتی می‌‌تونند از افزونه‌‌های وردپرس کاربرد کنند.

برنده: وردپرس

پشتیبانی و سایت های پشتیبانی کننده

وردپرس: یک توان عظیم در مقوله حمایت و انجمن های حمایت کننده در دنیا دارد. سایت های زیادی در ایران و بیرون از کشور حامی وردپرس هستند. و این سایت ها این امکان را به همگی کاربران می دهند که در هر مقوله ای از قالب در هر زمانی بتوانند دشوار خود را حل کنند. و برای یادگیری هر چه بهتر تعلیم های مورد دربایستن را ارائه می دهند.

جوملا: مثل وردپرس ، دارای سایت های پشتیبان زیادی هست و به نکوداشتن پشتیبانی می شود توسط مجلس ها و گروه های آنلاین.اما برای آنهایی که می خواهند برای اولین با سایتی را راه اندازی کنند وردپرس امکانات بیشتری دارد. و این بسته به خدمات و هدف ایجاد سایت باره نظر هم دارد.

دروپال: در دنیا و ایران کاربران زیادی دارد و به احسان پشتیبانی می شود اما به نکوداشتن جوملا و وردپرس ، پشتیبانان فراوانی ندارد. و آموزشهای چیره دست ندارد. و برای حل مشکلسایت باره عقیده موعد زیادی را از کاربران می گیرد. در این چهره بهتر است در گزینش خویش دقت و تحقیق کنید.

برنده: وردپرس و جوملا

بومی سازی و قابلیت پارسی سازی
وردپرس: به نکوداشتن بدست wp-persian.com فارسی شده و نیاز شما را از عقیده پارسی سازی برطرف کرده. و حتی قالب های پارسی سازی فراوانی را می توان به راحتی گرفتن کرد.

جوملا: کاملا فارسی و راست چین هست

دروپال: به خوبی پارسی شده

برنده: هر سه سیستم به خوبی فارسی شده اند.

از نظر امنیت سیستم
هر سه سیستم مدیریت محتوای ذکر شده از نظر امنیت در مرز بالایی هستند و اگر نکات امنیتی را رعایت کنید ، هر سه سیستم غیر قابل نفوذ هستند. و امکانات و بروز رسانی امنتی به راحتی در هر سه سی ام اس دیده می شود.

از عقیده سئو و بهینه بودن برای گوگل
یکی از مهم‌‌ترین عوامی که ما باید در اثناء انتخاب یک سیستم مدیریت درونمایه به آن پروا نماییم سئو سایت است به راستی هر چیزی که بتونه میزان ترافیک ورودی سایت ما رو افزایش دهد باید در نخستینگی ما پیمان گیرد. چرا که این کاربران ما هستند که میزان گسترش سایت و ترقی ما رو تعیین می‌‌کنند یعنی اگر میزان مشتری سایت ما افزایش پیدا کند ما می‌‌تونیم درآمد اکثریت از سایت خودمون کسب کنیم.

در مورد سئو این سیستم‌‌های مدیریت درونمایه باید بیان کنیم که پروا گوگل نسبت به وردپرس لغایت حدودی اغلب از جوملا است و گوگل اعتبار بیشتری رو برای سایت‌‌هایی که توسط این سیستم مدیریت درونمایه طراحی و راه‌‌اندازی شده‌‌اند قائل است و اهمیت اکثریت به این سایت‌‌ها می‌‌دهد.

البته برای داشتن سئو بالاتر هر دوی این سیستم‌‌ها پلاگین‌‌هایی برای بالا بردن سئو سایت دارند که می‌‌تونیم با نصب آن‌‌ها اعتبار سایت خودمون رو افزایش دهیم.

  • ۹۹/۰۴/۲۹
  • aram212 kala

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی